Baltsko-jadranski koridor (RFC5) vključuje šest držav članic EU in predstavlja osrednjo evropsko železniško os sever–jug, ki povezuje pristanišča na Poljskem (Swinoujscie, Szczecin, Gdynia in Gdansk), v Italiji (Trst, Benetke in Ravena) in v Sloveniji (Luka Koper) s pomembnimi industrijskimi centri in kopenskimi terminali na Poljskem, Češkem, Slovaškem, v Avstriji, Italiji in Sloveniji (Vroclav, Katovice, Ostrava, Žilina, Bratislava, Dunaj, Gradec, Maribor, Ljubljana in Bologna). RFC5 vzpostavlja železniško povezavo, ki odpravlja ovire tako med industrijsko razvito severno Evropo in južno Evropo kot tudi med državami, ki nimajo neposredne povezave z morjem.

RFC5 poteka na relaciji Swinoujscie/Gdynia–Ostrava/Žilina–Bratislava/Dunaj–Celovec– Benetke–Trst/Bologna/Ravena/Gradec–Ljubljana–Koper/Trst.

RFC5 obsega 4825 km železniških prog, 84 terminalov in osem pristanišč.

Baltsko-jadranski koridor - RFC5

Baltsko-jadranski koridor - RFC5

Baltsko-jadranski koridor - RFC5

Baltsko-jadranski koridor - RFC5

Več podrobnih podatkov o RFC5 s praktičnimi informacijami o koridornem C-OSS in napotki glede tehničnih, prometnih in pravnih postopkov najdete na domači internetni strani Baltsko-jadranskega konkurenčnega tovornega koridorja RFC5.